Articole

Agonie si extaz in relatia de cuplu

 

Agonie si extaz in relatia de cuplu

 

    Aparent avem timp pentru a face multe lucruri, inclusiv pentru a ne indragosti orbeste la prima vedere in adolescenta, urmand ca mai tarziu sa punem capat iubirilor efemere - cu sau fara regrete - si s-o luam de la capat cu alte si alte relatii in cautarea perpetua a relatiei perfecte.

Am observat (in timp) ca acest pattern comportamental tinde sa se repete cu oarecare ciclicitate si in perioada adulta la multi dintre oameni; oare de ce? Asta e o  intrebare care poate avea o infinitate de explicatii inlantuite si extra-justificate sau ridicate la rang de scuza universala in incercarea de a explica esecul in plan personal al relatiilor.

Intr-o lume “noua” sufocata de tentatii care mai de care mai imbietoare, uneori e greu sa rezisti. “Materia prima” de bipezi de ambele sexe, tunata si exacerbata de mass- media prin tehnici de machiaj si prin promovarea de “modele “ de urmat in viata, au invadat inclusiv societatea romaneasca; “modelele” feminine, cu forme voluptoase si provocatoare potentate de o vestimentatie cat mai scurta si mai tipatoare nu fac altceva decat sa trezeasca interesul barbatilor inclusiv la nivel neuro-cerebral  prin activarea unor  ARII CORTICALE SPECIFICE.

 Ideea de baza este urmatoarea: pentru a explica si justifica esecurile -  in cazul de fata cele din cuplu -  scuzele sunt mereu la indemana oricui, indiferent de statutul social, gradul de educatie sau mai stiu eu ce.

Exista o tendinta generala, uniforma, antropologica si probabil cromozomiala de a cauta raspunsuri si rezolvari in afara noastra ,personal le numesc facile (nu ca nu ar fi) mai putin lipsite de efort si  substanta, si de cele mai multe ori iluzorii.

Raspunsul se gaseste INTOTDEAUNA inlauntrul nostru, oricat de incredibil ar putea fi. Pentru  aflarea adevarului si eventual a raspunsurilor si solutiilor, se impune dorinta sincera si onesta de a cauta ajutor acolo unde trebuie; restul e un fleac.

 

 

JOIN OUR MAILING LIST

CONTACT

Pitesti Arges Romania
Tel: 0749. 889. 635
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tag

Scroll to Top