Articole

Ce este psihiatrul

Ce este psihiatrul?

    Spre deosebire de psiholog, care este instruit in cadrul unei facultati de Psihologie, psihiatrul este absolvent al unei facultati de Medicina cu specializarea Psihiatrie, deci este medic.

      Psihiatrul are in cea mai mare parte ca obiect de studiu si activitate sfera patologiei umane, adica se ocupa in proportie de 80% cu diagnosticarea si tratarea tulburarilor grave ale psihicului uman si care necesita medicatie psihotropa( Cunostintele dobandite atat de psiholog cat si de psihiatru sunt in principiu aceleasi, una din diferentele dintre ei fiind aceea ca psihologul nu prescrie medicamente.

 

       Alta diferenta ar fi aceea ca psihologul se ocupa in proportie de 90% din cazuri cu oameni normali din punct de vedere psihic, in timp ce psihiatrul ii trateaza pe  cei cu tulburari grave.In societatea romaneasca este foarte des intalnita aceasta confuzie. Precizez faptul ca prin aceste delimitari conceptuale nu fac altceva decat sa implementez si sa clarific in mentalul colectiv atat asemanarile, dar mai ales diferentele dintre cei doi specialisti.

         Psihiatrul trateaza efectul si nu cauza, principala lui "arma"  fiind medicamentul.

         In functie de problemele fiecarui om, acesta poate avea nevoie de ajutor fie din partea psihologului, fie din partea psihiatrului, fie din parte amandurora.

          Nimeni nu spune si nu ar trebui sa spuna ca psihologul este mai important decat psihiatrul si invers, ci tot ceea ce trebuie retinut  este ca fiecare poate fi de folos in  aria sa de competenta.

JOIN OUR MAILING LIST

CONTACT

Pitesti Arges Romania
Tel: 0749. 889. 635
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tag

Scroll to Top