Articole

Infidelitatea-mai actuala ca oricand

Infidelitatea-mai actuala ca oricand

 

Inca din debutul articolului as indrazni sa spun ca infidelitatea exista de cand lumea, iar odata cu aparitia si celei mai vechi meserii, adica prostitutia, aceasta problema a infidelitatii s-a accentuat si s-a tot multiplicat pana in zilele noastre.

Acest subiect este unul destul de sensibil si la un moment dat s-ar putea sa fiu acuzat de atitudini partinitoare fata de femei sau barbati. Oricat de mult am vrea “sa aruncam pisica in curtea celuilalt”, nu putem face asta pentru ca psihologia barbatului este diferita de cea a femeii si atunci raportul procentual nu poate fi egal; in functie de situatie, balanta se va inclina cand de o parte  cand de alta, stabilindu-se in acest fel un procentaj inegal.

 

Infidelitatea nu se regaseste in procente egale in randul ambelor sexe deoarece sexualitatea masculina este diferita de sexualitatea feminina. Gradul de implicare emotional-afectiva a femeii in cadrul actului sexual este mult mai intens in raport cu cel al barbatului si atunci barbatii privesc  problema mai detasati si implicit sunt predispusi sa insele mai des decat femeile.

In foarte multe din cazuri daca o femeie ajunge in situatia de a-si insela partenerul problema de obicei nu este la ea, ci la partener- ceva este in neregula cu El-aceasta este prima intrebare pe care trebuie sa si-o puna acesta, iar dupa  ce  si-a raspuns, poate trece la altele, daca mai este cazul.

Cauzele infidelitatii

Cauzele infidelitatii sunt multiple si in multe dintre ele sunt inca  necunoscute si asta nu ar trebui sa mire pe nimeni; sa ne gandim doar la faptul ca intreg psihismul uman este un  domeniu foarte vast care nici pana in prezent nu este cunoscut pe deplin, motiv pentru care nu-mi voi propune sa surprind  cauzele infidelitatii din antichitate si pana in prezent, ci doar o parte din cele contemporane, pe care eu le consider foarte importante.

Una din cauzele importante o reprezinta educatia rigida in genera, si cea sexuala in particular, a ambelor sexe. Multi tineri atunci cand ajung sa fie angajati intr-o relatie de cuplu, fie nu-si cunosc suficient  propria sexualitate, fie nu stiu ce asteptari trebuie sa aiba de la partener. Pentru multi parinti din Romania, subiectul “sex”mai este chiar si in acest secol un SUBIECT TABU.

O alta cauza a infidelitatii- de data asta rezervata exclusiv rezervata barbatilor- o reprezinta infidelitatea indusa coroborata cu un comportament invatat in unele familii, de exemplu:” esti cu atat mai barbat cu cat ti-au trecut prin asternut cat mai multe femei”. De ce spun comportament invatat?deoarece in unele familii baietii urmeaza exemplul “cel bun al taticilor”.

Lipsa de comunicare sau comunicarea deficitara in cadrul  cuplului este de asemenea o cauza care poate duce la infidelitate. Sunt destul de multe cazuri in care partenerii comunica deficitar in problematica  sexuala. In aceasta situatie, tinerii au reale dificultati in a comunica pe teme  sexuale, in a spune ce isi doresc cu adevarat de la partener(si asta de foarte multe ori de teama de a nu fi judecati, etichetati- in special femeile) , sau care sunt nevoile lor reale, deoarece mai nimeni din cei care ar trebui sa se ocupe de asta, nu ii invata pe tineri sa se exprime liber si fara jena.

Sexualitatea presupune practici si  fantezii sexuale(=sarea si piperul, care sunt, sau ar trebui sa fie, parte integranta a actului sexual), iar atunci multi barbati  si femei deopotriva, care din sentimente de culpa ajung sa nu si le exteriorizeze in relatia de cuplu, isi pun in practica fanteziile cu alte persoane, altele decat partenerii lor; de exemplu:” ce fac eu cu X sau Y nu se cade sa fac impreuna cu partenerul meu deoarece e rusinos si scarbos.( preconceptii rezultate dintr-o perceptie deformata asupra sexualitatii si inoculate de regula de unii parinti).

Unde este refugiul?

 In  foarte multe situatii este cautat acolo unde nu este tocmai locul cel mai potrivit, adica in  sanul prostitutiei.La un pol se gasesc diversi barbati care apeleaza la serviciile prostituatelor deoarece cu acestea pot experimenta tot spectrul fanteziilor sexuale, pe de o parte, iar la celalalt pol se afla unele femei care apeleaza la  “domni generosi” care sunt gata sa presteze servicii sexuale contra cost fara a pune intrebari.

Pe langa toate aceste cauze ale infidelitatii, as mai adauga una pe care o consider mai mult drep consecinta sau rezultanta a celor expuse mai sus  si anume RUTINA in DOI. In momentul in care se  instaleaza rutina,  relatia de cuplu se gaseste intr-un mare impas sau mai bine zis, se afla in criza. Acesta e momentul in care partenerii trebuie sa schimbe urgent ceva, altfel totul se duce de rapa.

JOIN OUR MAILING LIST

CONTACT

Pitesti Arges Romania
Tel: 0749. 889. 635
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tag

Scroll to Top