Articole

Sufletul pereche

Am scris aceste randuri in compania unei cafele arabesti cu cardamon,cele ce urmeaza sunt doar elucubratii personale si nu adevaruri ce se vor a fi universale…,

nu  cred in sufletul pereche.Nu cred ca ne reintalnim in vieti successive, de altfel ma si sperie ideea de a avea  karma blocata intr-o singura combinatie posibila, ameliorata (potential) doar de circumstante.

               Cred insa in alt gen de potriviri, intr-un numar infinit de combinatii. Ceea  ce e si bine, e si rau. Teoria sufletului pereche pare ca-ti da o garantie, iti spune ca o sa apara el/ea cumva, pentru ca SIGUR exista. Trebuie doar sa ai rabdare. Pe de alta parte, daca-ti asumi ca oricine iti poate fi un eventual partener, lista posibilitatilor pare promitatoare. DAR…trebuie sa-ti asumi alegerea!

                Realitatea e ca ne schimbam de-a lungul vietii (initial am scris evoluam, numai ca sintagma nu-I general valabila, in timp ce schimbarea da). De aceea, uneori, una si aceeasi persoana nu ne mai este potrivita sau complementara tot timpul. In cazurile fericite (si da, exista, din pacate prea rar), partenerii evolueaza impreuna intr-un mod compatibil. Si raman impreuna.

                 In restul cazurilor, cuplurile se mentin din inertie/obisnuita/presiunea  mediului , dar se simt (si uneori comporta) mizerabil sau se despart si iti construiesc alte relatii. 

                 Nu exista formula perfecta. Exista doar asumarea responsabilitatii asupra propriei stari de bine si curajul de accepta schimbarea, atunci cand ea devine necesara. Blocarea intr-un status quo, doar de dragul conventiilor, va atrage automat si blocarea evolutiei personale. Nu mai cresti, doar te schimbi, si nu neaparat in bine.

JOIN OUR MAILING LIST

CONTACT

Pitesti Arges Romania
Tel: 0749. 889. 635
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tag

Scroll to Top